Naturfärgad väska av organisk bomull – med Fairtrade och GOTS certifikat

Reklamväska av ekologisk bomull i naturfärg som är också etiskt tillverkad. Tyget är med Rejäl handel ekologiskt bomull. Tyget tjocklek med 155 g/m2. Storlek 38x42cm med långa/korta handtag. Ftalatfritt tryck.

Vad betyder Fairtrade – Rättvis handel?

Det betyder att odlaren i U-länder betalas ett garantipris som täcker åtminstone kostnaderna för en produktion och som tar hänsyn till både människor och miljön. När du väljer en Fairtrade märkt produkt så bidrar du till att odlare och anställda får förbättrade ekonomiska vilkor. Utöver garantipriset betalas ett tillägg för Rättvis handel som används till projekt som bidrar till att utveckla hela samfundet. Tillägget används till ändamål som odlarna och arbetarna anser vara viktigast, t.ex. hälsocentraler, skolor eller investeringar i jordbruket. Odlingen ska även vara ekologiskt hållbar och hälften av producentorganisationerna inom Rättvis handel har certifikat för ekologiskt odling.

Vad betyder GOTS?

Global Organic Textile Standard (GOTS) betyder ekologiskt odlad bomull. GOTS är en internationell standard för framställning av textilier i ekologiskt odlade fibrer och den omfattar såväl ekologiska som sociala krav. Standarden verifieras genom oberoende certifiering av hela produktionskedjan.

Certifierad bomull GOTS väska
Fairtrade – Rättvis handel bomull väska
BCS licens-nr. 22307

40 Darwin

41 Perth

edel_short

Edel Short

edel_long

Edel Long