non-woven_wien

Non-Woven fibertyg

ppwoven_cannes

PP Woven

cotton_23sydney

Bomull

polyester_arnhem_ny

Polyester

edel_short

Ekologisk bomull

REKLAMKASSAR

Tygkassar-textilkassar- bärkassar-miljökassar, shopping bag – kärt barn har många namn!

Vi på bagdesign.fi erbjuder flera olika typer av reklamkassar. Tygkassar är ett mycket bra och miljövänligt alternativ till plastpåsar och papperskassar, eftersom de har betydligt längre livslängd. En tygpåse med tryck kan användas flera gånger om och målet med många profilprodukter eller reklamartiklar är just att exponeringen ska ske så många gånger som möjligt till så låg kostnad som möjligt. Med rätt design, färg, logo och kvalitet är reklamkassen ett enkelt och effektivt sätt att synas och kommunicera med sin omgivning för att förstärka ditt varumärke.

Välj rätt reklamkasse!

Vi har reklamkassar med tryck i flera modeller vad gäller storlekar och material såsom t.ex klassiska bomull eller nonwoven(fibertyg). Vi har även ett antal modeller som är tillverkade av olika ekologiska material. Standard storlekar kan beställas som lagervara och leveranstid ca 3-4 veckor.

Vi kan även designa din egen kasse med fabriksleverans. Från minimängd 1000st-3000st beroende på material kan vi erbjuda leverans av reklamkassar i dina egna mått och färger inom 10-12 veckor. Nedan hittar ni mera information om olika material. Det är bara din fantasi som sätter gränserna hur din reklamkasse med tryck ser ut!

Om du söker en mera värdefull väska att ge bort som present eller affärsgåva till dina kunder eller anställda så kolla in rubriken designade reklam väskor.

Om du inte har egen logo eller layout så hjälper gärna vår designavdelning till med detta.

Material

Nonwoven

Nonwoven är det billigaste alternativet när det gäller tygkassar samt miljövänligt alternativ. De flesta tygkassar vi säljer är tillverkade av nonwoven tyg. Detta är dock inte riktigt tyg, utan är gjord av polypropen (PP) men som känns som tyg. Polypropen kan förbrännas med vanliga sopor och avger inga farliga ämnen utan enbart vatten och koldioxid. Nonwoven har en resurssnål tillverkningsprocess med låg värme jämfört med textil som kräver hög förbrukning av vatten och el. Dessutom har nonwoven en bra hållbarhet och lång livslängd vilket gör att nonwoven reklam kassar kan användas flera gånger om. Nonwoven reklamkassar passar bra till t.ex. butiker eller mässor. Det finns nonwoven kassar som har svetsade sömmar som smälts ihop eller med sydda sömmar. Nonwoven som även kallas för fibertyg är en reklam kasse som är miljövänlig och prisvärt!

Finns även PP Woven reklamkassar som är laminerade.

Bomull

Bomull är ett hållbart material som passar mycket bra med tryck/logo och som kan även tvättas vid behov. Bomullstyg finns i olika kvaliteter. Söker man ett bomullstyg av standardkvalitet och som håller flera månader och eventuellt flera år så rekommenderas en vikt på ca 140 gram/m2. Bomull är både nedbrytbart och går att använda betydligt fler gånger än t.ex plastpåsar och papperskassar.

I dagsläget finns det även flera alternativ av bomullskassar med tryck som är tillverkade med hänsyn till miljön, t.ex. tygkassar tillverkade av ekologisk odlad bomull. På detta material används endast vattenbaserade textila tryckfärger. Bomull kassar passar bra till olika evenemang och mässor.

Jute

Jute väskor ett miljövänligt och trendigt val av reklam väska. Jutetyget är lite lyxigare och tjockare material som är strävt och används ofta vid tillverkning av t.ex. säckväv. Denna fiber är mycket stark och hållbar, den växer snabbt och kräver knappt konstbevattning eller extra tillförsel av gödsel. Jute är den näst vanligaste växtfibern i världen efter bomull. Jute har hittils mest använts till grövre material som rep och säckar men med bättre teknik har jutetyget blivit allt mera populärt, även jutekassar med tryck. Jute är en naturlig fiber som utvinns ur barken från juteplantan. En del hävdar att jute är världens mest miljövänliga material.

Polyester

I vårt sortiment finns även tygkassar av polyester som är ett slitstarkt material. Polyestertyget finns i olika tjocklekar och modeller. Söker man en polyester tygkasse av standard kvalitet så finns t.ex. 210D. En enkel regel är att ju högre nummer desto högre tjocklek.

Nylon

Vill man ha en premium produkt så är nylon ett alternativ. Nylon påminner om polyester men har ett mera mjukt material än polyester. Nylon är mycket starkt och hållbart, väger mindre än alla andra och smuts fastnar inte lätt på detta material. Väljer man reklam skopåse så brukar nylon vara ett populärt alternativt.

Recycled PET väska (Miljökasse)

Återvunnet PET material är tillverkat av PET flaskor. Vattenavisande och återvinningsbar miljökasse.

Laminerad vävd fibertyg (PP = Polypropen) kasse som finns med glansig eller matt yta. Bärkassar i PP woven har en lång livslängd och exponerar ditt varumärke flera gånger om. Materialet är vatten- och smutsavstötande.

Tillbehör

Till våra reklam kassar finns flera olika tillval som kan beställas till extra kostnad. T.ex. hängetikett, insyddetikett, dragkedja, kardborre, knapp eller dragsko.